T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - MİMAR SİNAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

MİMAR SİNAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Telefon
02124238744
Belgegeçer
02124238744
WEB
https://msaihl.meb.k12.tr
Adres
Zafer Mahallesi 115. Sokak 18/1 Esenyurt/İSTANBUL
Vizyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.
Misyon
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
Başarılar
2019 - 2020 Eğitim-Öğretim Yılı; - Necwa el Muhammed ELHEL İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi, - Abdülkadir Sattuf el OSMAN İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi, - Nour KİED Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, - Mustafa SÜLEYMANOĞLU Lokman Hekim Üniversitesi Hemşirelik (Burslu), - Kübra SARI Arel Üniversitesi Psikoloji (Burslu), - Yusuf BECERİK Bayburt Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği ile üniversiteyi kazanan başlıca öğrencilerimiz oldular. - Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması´ nda öğrencimiz Moaaz Khaled IBRAHIM ile Bölge İkinciliği elde ettik. - Genç Nidalar Kur´ an-ı Kerim´ i Güzel Okuma Yarışması´ nda öğrencimiz Rahaf HALBOUNİ ile Bölge İkinciliği elde ettik. - Okulumuzda yetkililerce yapılan incelemeler neticesinde temizliği ve sağlığı simgeleyen "Beyaz Bayrak" ödülüne okulumuz layık görülmüştür. 2018 - 2019 Eğitim-Öğretim Yılı; - Genç Memur Sen´ in "Bir Bilenle Bilge Nesil" yarışmasında İstanbul Birinciliği elde ettik. - Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması´ nda öğrencimiz Moaaz Khaled IBRAHIM ile Bölge Birinciliği ve İstanbul Dördüncülüğü elde ettik. - Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması´ nda öğrencimiz Sefa ULGİ ile Bölge İkinciliği elde ettik. - Genç Nidalar Kur´ an-ı Kerim´ i Güzel Okuma Yarışması´ nda her zaman üst sıralarda olma başarısını elde ettik. 2017 - 2018 Eğitim-Öğretim Yılı; - İlk mezunlarımızı verdiğimiz 2017-2018 eğitim-öğretim yılında %20´ lik üniversiteye yerleştirme oranı ile ilçede büyük bir başarıya imza attık. - Kurulduğu günden bu yana ensar bir anlayış ile öğrenci dostu olan okulumuz, yabancı öğrenci misafirperverliği ile bölgenin aranılan ve önde gelen okullarından biridir. Okulumuz PİKTES Ankara yetkililerince bu konu hakkında inceleme yapmak üzere seçilerek, ziyaret edilmiş ve yetkililerce takdir edilerek, örnek alınmıştır.
Öğretmen :37
Öğrenci :517
Derslik :17
Kütüphane Kitap Sayısı :535
Öğretim Şekli :Tam gün
Saatler
Giriş: 09:00 Çıkış: 15:30
Isınma
Doğalgaz Kaloriferi
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce, Arapça
Ulaşım
Okulumuz Recep Tayyip Erdoğan parkı ile Toryum alış-veriş merkezi arasında metrobüs ulaşımına yürüme mesafesine bulunmaktadır.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Okulumuz Recep Tayyip Erdoğan Parkı ile Torium Alışveriş Merkezi arasındaki mevkide merkezi bir konumda bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl Merkezine 30 Km İlçe merkezine 2 Km
Kontenjan Bilgileri
160
Sportif Etkinlikler
Atletizm, Voleybol, Futbol, Masa Tenisi, Futsal, Geleneksel Zeka ve Akıl Oyunları, Bocce, Uzun Atlama
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır